Info

Deze site wordt gehost bij BI Hosting.

Geschiedenis

GoT

In de laatste dagen van 2002, waar het koud en guur was, was er weer eens een kerstperiode zo als elk jaar. De verveling was al gauw toegeslagen nadat de oersaaie familieavonden weer voorbij waren. Zo waren er een aantal geestverwanten, individueel over het internet aan het surfen. Deze individuen kenden elkaar nog niet tot op die ene nacht, 27 december. Met een sloot drank achter de kiezen en nog een grote voorraad naast zich staand, bezochten zij allen het voor IT'ers bekende GoT forum. Binnen dit forum bevindt zich een zogenaamde Huiskamer, welke een opvangruimte voor kansloze nerds vormt. Binnen dat forum bestaan er zogenaamde topics en een ervan had als doel: wie blijft er het langst op, het bikkeltopic.
De vrolijke knakkers die zich verveelden op de saaie after-kerst avond verzamelden zich dan ook massaal in dit topic. Het topic werd al gauw een slow-chat, hetgeen op bezwaren stuitte van de moderatoren. Hiervoor was maar een alternatief en wel echt chatten!

IRC

Op de achtergrond, in de geest van het topic, was er al snel een IRC kanaal gestart. Dit is, voor de jonge lezers onder ons, een heel ouderwetsche TMF chat.. of multi user MSN.. goed... Het kanaal werd geopend door ene Fludizz, samen met ene WhizzCat. Zij kenden elkaar al enigszins van GoT, echter bleek dit binnen het IRC kanaal tot een bepaalde chemie te komen. De sfeer was er opperbest, drank vloeide, al dan niet virtueel rijkelijk en er waren al snel enkele tientallen bezoekers te vinden. Zo stroomden Ou-Tannu, Chimera en not-known al snel deze nacht binnen, waarmee de vaste kern vanaf de aller eerste dag al gevormd werd.
Na deze eerste dag bleef het IRC kanaal nog vele dagen actief, echter werd het gauw rustiger toen eenmaal de kerstvakantie was afgelopen.

Crew

De vaste crew vormde, binnen de ontstane chemie van het kanaal, al snel een vast groepje bezoekers. Binnen de eerste weken kwamen er al snel nog een aantal andere bezoekers bij die via via gehoord hadden wat er was ontstaan.. voor sommigen was het een mytisch ding.. een orakel. Eenmaal binnen en je had het licht gezien. #Bikkels? Daar ga je nooit meer weg! Zo zagen we dus Leandres, Kampie en mr_sar- hun intrede doen. Ook was het hip om in die tijd een site te starten, maarja wat voor naam moet je kiezen? Bikkels in de naam, logisch, maar dat is allemaal al bezet. Na een lange dronken brainstom kwam WhizzCat met BikkelsInc.. ah why not? Gewoon registreren die bende, zoals hij dat zo mooi kon zeggen. Hoe belangrijk kon het zijn die site.. en zeker de naam. Het kanaal, dat is onze identiteit. Sites zijn voor mietjes! Al doende is de naam geregistreerd zijn we er ook nooit meer van af gekomen.

BikkelsInc

BikkelsInc is ons handelsmerk geworden. De afkorting kan ongustig genoemd worden, BI, echter heeft het ook wat geinigs.. wie noemt zich nu BI? Wij! En we zijn er trots op..
In de jaren die volgden hebben we grote stappen gemaakt. De groep is groter geworden, we hebben crewleden zien komen en zien vertrekken, maar een vaste groep is altijd gebleven, de die-hard kern. We zijn bijvoorbeeld naar Campzone gegaan. In den beginnen met een micro kamper, klein tentje ervoor en pc's in een gammele partytent. Uiteindelijk tot aan nu met een dik kamp, professionele spullen en een gevestigde naam.
Daarnaast zijn, alhoewel heel lokaal, de BAN's (Bikkel Area Networks) ook befaamd. Voornamelijk gezelligheid en weinig gamen dus.
Tot zover een stukje BikkelsInc geschiedenis.. altijd leuk toch!
Random kwoot: